Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους

Δηλώσεις Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και Αναπληρωτή Υπουργού Σταύρου Καλογιάννη για την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους:
Κ. Χατζηδάκης: «Κυρίες και κύριοι η κυβέρνηση κράτησε την υπόσχεσή της. Οι τέσσερις μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι ξεκινούν μέσα στον Απρίλιο. Μέσα στον Απρίλιο μπαίνουν οι μπουλντόζες και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την ελληνική οικονομία συνολικά.
Η επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων συμβολίζει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, δημιουργούνται 25.000 νέες θέσεις εργασίας.
Μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις και προσπάθειες πολλών μηνών, καταλήξαμε στην υπογραφή συμφωνητικών με τους παραχωρησιούχους. Και η συμφωνία μας με τους παραχωρησιούχους είναι ακριβώς να ξεκινήσουν τα έργα αμέσως, πριν από το Πάσχα, χωρίς καθυστερήσεις. Την επόμενη εβδομάδα θα σας παρουσιαστεί και το πρόγραμμα της ανάπτυξης των έργων.
Θέλω να ευχαριστήσω για την προσπάθεια που έχει γίνει αυτούς τους μήνες τον συνάδελφο τον κ. Σταύρο Καλογιάννη αρμόδιο για τα δημόσια έργα και τον διαπραγματευτή εκ μέρους της Κυβέρνησης τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν. Να ευχαριστήσω επίσης τον Γενικό Γραμματέα τον κ. Στράτο Σιμόπουλο κατ” αρχήν και τις υπηρεσίες γιατί ήταν μια συλλογική δουλειά. Δεν έγινε μόνο από τρεις- τέσσερις ανθρώπους, έγινε από δεκάδες ανθρώπους που δούλεψαν και από την πλευρά των συμβούλων του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και από την πλευρά των υπηρεσιών του υπουργείου, έτσι ώστε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Είναι ένα εξαιρετικά θετικό νέο ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, είναι νομίζω η εξέλιξη αυτή μια ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Είναι ένα μήνυμα που δείχνει πως η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω, παλεύει και τα καταφέρνει. Μετά από δύο χρόνια που τα έργα αυτά ήταν σταματημένα, οι αυτοκινητόδρομοι ξεκινούν ξανά και ξεκινούν αμέσως».
Στ. Καλογιάννης: «Να σας ευχαριστήσω κι εγώ θερμά, ευχαριστώ τον Υπουργό τον κ. Χατζηδάκη και για τα καλά του λόγια.
Πραγματικά είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή καθώς υλοποιείται ο πρώτος, ο μεγάλος στόχος που είχαμε θέσει εξ αρχής κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού του κ. Σαμαρά, να επανεκκινήσουν τα έργα στις συμβάσεις παραχώρησης στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.
Στη κατεύθυνση αυτή συμφωνήσαμε με τους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές και τα έργα ξεκινούν πράγματι μετά από μια διετία ακινησίας. Οι συμφωνίες αυτές βεβαίως θα κατατεθούν στη Βουλή μαζί με τις συμβάσεις προς κύρωση.
Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές, επίπονες. Γνώμονας όλων μας ήταν και παραμένει η προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου. Πρέπει να επαναλάβω κι εγώ ότι με την επανεκκίνηση των έργων θα δοθεί μεγάλη ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και βεβαίως με την ολοκλήρωση αυτών των αξόνων η χώρα θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο και ασφαλέστατο οδικό Δίκτυο.
Μας ενδιαφέρει παράλληλα όπως έχω ξαναπεί η αναζωογόνηση των τοπικών κοινωνιών απ’ όπου διέρχονται οι συγκεκριμένοι άξονες παραχώρησης, τοπικές κοινωνίες και περιοχές που τα προηγούμενα χρόνια έχουν υποφέρει, αν μου επιτρέπεται η έκφραση.
Στα μικρότερα ή μεσαίου μεγέθους έργα τα οποία, είτε δημοπρατήσαμε από το προηγούμενο διάστημα είτε έχουμε προγραμματίσει να δημοπρατήσουμε αμέσως μετά, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις ευρώ περίπου, προστίθενται και οι τέσσερις συμβάσεις παραχώρησης. Τα οφέλη για την οικονομία και για την κοινωνία θα είναι πολλαπλασιαστικά.
Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου και τον Υπουργό τον κ. Χατζηδάκη για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε και σε αυτό το θέμα, τον κ. Βιδάλη για τη στενή συνεργασία, για την επιμονή την οποία δείχνει για την επίτευξη του στόχου, τον Γενικό μας Γραμματέα τον κ. Σιμόπουλο και βεβαίως το Γενικό μας Διευθυντή, τους Διευθυντές, τους Τμηματάρχες όλα τα στελέχη του Υπουργείου τα οποία πραγματικά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».
Πηγή: http://www.mindev.gov.gr/?p=10501

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου